Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/3/8/a/hermeshouseband.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/3/8/a/hermeshouseband.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Pers | Hermes House Band Notice: Undefined property: ABOSS\PluginPublic::$pluginVersion in /customers/3/8/a/hermeshouseband.nl/httpd.www/wp-content/plugins/aboss_wordpress-master/lib/aboss/plugin_public.php on line 14

INFORMATIE VOOR DE PERS

De Hermes House Band anno 2018

line

 

“Ladies and gentlemen, get ready to party! Tonight, live on stage, the biggest party band of the World. Here they are: the Hermes House Band! (onze aankondiging op ieder podium)

Deze aankondiging hebben inmiddels miljoenen mensen over de hele wereld gehoord voordat het feest losbarst. De Rotterdamse studentenband staat garant voor “good times”, niet in de laatste plaats omdat de studenten zelf zoveel plezier hebben in wat ze doen en dat enthousiasme als geen ander weten over te brengen op hun publiek.

In 1984 werd de band opgericht door studenten die van mening waren dat er op sociëteit Hermes te weinig hedendaagse muziek gemaakt werd. De nieuwe huisband specialiseerde zich in covers van disco-platen die in de hitparade stonden. Door de creatieve arrangementen ontstond de HHB-sound die gekenmerkt wordt door een stevige beat en een hoge meezingfactor.

Al snel speelde de band in heel Nederland. Overal wilde men dé studentenband hebben. Naarmate de vraag groter werd kwamen de jonge artiesten erachter dat hun studie onder druk kwam te staan. Zo werd het systeem van de wisselende bezetting geboren: als een bandlid het studeren niet meer met de band kon combineren, of aan het werk ging, zocht hij of zij een opvolger. Zo ontstond een band die eeuwig jong en enthousiast is.

In 1994 scoorde de band een nummer 1 hit in de Nederlandse top 40 met hun interpretatie van Gloria Gaynors “I Will Survive”. Het bekende “lalala”-lijntje wordt nog steeds luidkeels gezongen op grote sportevenementen, feesten en partijen. Deze HHB-versie groeide uit tot een wereldhit (meer dan 2,5 miljoen verkopen) en maakte de band daadwerkelijk “the biggest party band of the world”.

Als gevolg hiervan bestaat er sinds 1998, naast de Nederlandse studentenband, ook een “HHB International” die optreedt in het buitenland. Een langdurige internationale carrière volgde, met hits in o.a. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada, Australië, Zuid Oost Azië, Mexico en Zuid Afrika. Bekende hits van de internationale band zijn o.a. “Country Roads”, “Rhythm of the Night” en “Que Sera”. De beide bands bestaan nog steeds zij aan zij. 2015 wordt een druk jaar voor de jongste lichting, er staan al diverse optredens geboekt, en met het 100 jarig bestaan van sociëteit Hermes in het vooruitzicht zal de band zich ook op een aantal bijzondere projecten gaan storten. And the beat goes on!

Tot ziens, tot lalala!

Wist u dat…

  • de HHB circa 40 optredens per jaar geeft?
  • onze hit I Will Survive meer dan 2,5 miljoen keer verkocht is?
  • de HHB in 2013 samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest optrad?
  • de HHB in 2014 haar 30-jarige jubileum heeft gevierd? (maar nog even jong en energiek is als 30 jaar terug)
  • de HHB in de afgelopen jaren ook optrad in Tanzania, Dubai, Zimbabwe, Curaçao, Suriname, Singapore, Kuala Lumpur, Brunei, Oman, en Genève?
  • de HHB grote aantallen voeten van de vloer krijgt op festivals en in Ahoy?
  • de HHB 130.000 man heeft laten meezingen voor de huldiging van Feyenoord in 2017?

Bezetting van Hermes House Band:

Stijn Honders zang
Anouschka Eleveld zang
Ariane de Beaufort zang
Thomas de Clercq gitaar
Teun Vermunt drums
Tom-Bosse Bout toetsen
Martijn van Meerten basgitaar
Niels Geerts saxofoon (tenor)
Stephanie ten Doesschate saxofoon (alt)
Saintwa Ye trompet

 

Foto’s (klik voor hoge resolutie)

Downloaden: JPG (witte achtergrond)
of PNG (transparante achtergrond)