2023 - You should be dancing!

Feyenoord Kampioen!

In een kolkende kuip werd Feyenoord voor de zestiende keer in de geschiedenis kampioen van Nederland en wij waren er bij! Na de wedstrijd mocht de zangsectie zingen op het veld en speelde de hele band een show in het Maasgebouw. De dag erna waren we ook zeker aanwezig bij de huldiging en trilde heel de Coolsingel toen luidkeels met I Will Survive werd meegezongen! Namens de gehele Hermes House Band willen we Feyenoord graag feliciteren met deze fantastische prestatie!

Optreden voor de Koning!

Voor het tienjarig koningschap werd 010 gekozen als feeststad en dat betekende een drukke dag voor ons! Eerst lieten we Wim-Lex dansen op I Will Survive, om vervolgens samen met de 10.000 man op de Binnenrotte feest te vieren, waarna de dag werd afgesloten met een festival in Hillegersberg.

Buitenlandoptreden: Dubai

Ook dit jaar stond de Hermes House Band op het Oranjefeest in Dubai. Dankzij onze fantastische tourguide Hetty hebben we geen enkel hoogtepunt van de stad hoeven te missen en dan kan natuurlijk een fotootje daarvan niet ontbreken!

Festivalseizoen afgetrapt!

Dit jaar was het aan ons om de Theater Stage op Paaspop knallend af te sluiten. Dit was voor ons de officiële start van het festivalseizoen 2023!

Buitenlandoptreden: Oman

Voor de 1001 Dutch Night in Oman mochten we eventjes langskomen om een spetterend optreden neer te zetten. Naast het optreden was er gelukkig nog genoeg tijd om de prachtige cultuur van het land te ontdekken!

2022 - Een knallend lustrumjaar

2022, wat een jaar!

In dit fantastische jaar vlogen we van hoogtepunt naar hoogtepunt: televisieoptredens, buitenlandse tripjes en een uitverkochte lustrumshow in Ahoy, niks was te gek en ook in 2023 gaan we er samen met jullie één groot feest van maken

Buitenlandoptreden: Bangkok

Het ZOAT en de Hermes House Band bleek in het verleden al een gegarandeerd succes te zijn en daarom mochten we ook dit jaar afreizen naar Thailand om daar de Full Moon Party op zijn kop te zetten!

Buitenlandoptreden: Zürich

Na het succes van vorig jaar mochten we ook dit jaar weer terugkomen naar Zürich voor een feest van de Dutch Business Round Table. Wederom hebben we er een knallend feest van gemaakt en waren we weer een lekker weekendje weg met z’n allen!

Hermes House Band 40 Jaar

In een uitverkocht Ahoy vierden we groots dat de Hermes House Band alweer 40 jaar bestaat. Ruim 60 (oud-)bandleden maakten er een onvergetelijk feest van!

Een drukke zomer!

Festivals, bruiloften, lustrumfeesten, noem het maar op. Overal waar de Hermes House Band komt wordt het één groot feest en gaat het dak er af!

Optreden in het Hard Rock Hotel Amsterdam

Na twee jaar was het weer tijd om met alle (oud-)bandgenoten samen te komen. Nadat we eerst met elkaar hadden geborreld en gegeten, mocht de huidige lichting optreden voor alle oud-bandgenoten, vrienden en familie op deze gave locatie!

Hermes House BIG Band 40th Anniversary Party

Dit jaar bestaat de Hermes House Band precies 40 jaar. Op 17 september 2022 vieren we dit in de nieuwe RTM Stage in Ahoy Rotterdam. In een spectaculaire show, gespeeld door een extra grote Hermes House Band bezetting word je meegenomen in een reis door de tijd, met zelfgeschreven liedjes, feestelijke covers, exclusief beeldmateriaal en alle grote HHB-hits. Kijk op www.hermeshouseband.nl/40jaar voor meer informatie over het evenement.

2021 - We mogen weer

Buitenlandoptreden: Zürich

Voor de Dutch Business Round Table zijn wij 19 november afgereisd naar het prachtige Zürich, waar wij een knallende show hebben gespeeld op hun benefietgala! We hebben er een lekker weekendje weg van gemaakt.

Eindelijk weer optreden!

Heel veel optredens waren door Covid helaas geannuleerd, maar in augustus hadden we eindelijk weer onze eerste show voor publiek. We hadden de eer om de Eurekaweek af te mogen sluiten en het ging zo los dat zelfs het podium stond te trillen!

2020 - We will survive!

De HHB Kerstmedley!

Na een moeilijk jaar met veel afgezegde optredens, gecancelde tripjes en zoomrepetities staat er een nieuwe lichting te trappelen om het komende jaar te knallen! Fijne feestdagen van de Hermes House Band 2020!

Breng De Kuip naar je huis!

Wat als je als Feyenoord supporter niet meer in het stadion van voetbal kan genieten? Dan brengt de Hermes House Band samen met Feyenoord de Kuip bij een fan thuis met een spetterend optreden!

Hermes House BIG Band – Somebody to Love

Ook Nederlands bekendste studentenband moet gewoon thuis blijven. Maar wel een mooie nieuwe productie: De HERMES HOUSE BIG BAND! Als je niet met een grote groep samen kan spelen bij elkaar dan doe je dat toch samen op afstand? En als de oud-bandleden in quarantaine dan ook nog meedoen is het feest compleet. “Get me out of this prison cell, someday I’m gonna be free!” Tot ziens, tot lalala!

2019 - Buitengewoon

Buitenlandoptreden: Zürich!

In november maakte de HHB een kort tripje naar Zürich voor het War Child fundraising diner van DBRT. De sfeer zat er zó goed in, dat de politie meerdere keren op de stoep heeft gestaan. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken: met een paar decibellen minder en een ingekorte pauze hebben we samen de zaal ondersteboven gezet.

Lalala op 538!

Voor de Verrückte Stunde op Radio 538 speelden we I Will Survive voor heel autorijdend en radioluisterend Nederland!

Buitenlandoptreden: Dubai!

In april vloog de Hermes House Band naar Dubai om op het Oranjefeest een spetterende show neer te zetten. 5 dagen van zon, zee, stad en muziek!

Buitenlandoptreden: Sauze d’Oulx!

In Maart reisde de HHB af naar de Italiaanse Alpen om samen met onder anderen Wolter Kroes twee spetterende shows neer te zetten op de Super Suite Ski Trip!

Een knallend 2019!

Nadat het grote succes van de Hermes House Band in 2018 staat er een groots jaar op de band te wachten met nóg meer feest, een lustrum en nóg meer lalala!

2018 - Get ready to party!

Feest bij Feyenoord

Ook dit jaar was de HHB maar liefst viermaal te gast in de Kuip! Op Kameraardjesdag, de open dag, het 110-jarig bestaan en de bekerwedstrijd tegen Utrecht waren we van de partij om een spetterend optreden te verzorgen!

2017 - Ladies and gentlemen ...

We Love Disco!

Wederom stond de HHB dit jaar in een bomvolle Ahoy de sterren van de hemel te spelen.

Buitenlandoptreden: Brunei!

Na het daverende succes van het voorgaande jaar was ook dit jaar de Hermes House Band bij de Dutch Night in Brunei!

Huldiging Feyenoord!

2017 was het jaar van Feyenoord! Na een aantal fantastische optredens in de Kuip en Ahoy voor Feyenoord mochten we dit jaar toch echt de vijver induiken. Nog beter: we mochten op het podium bij het stadhuis samen met 130.000 Feyenoorders “I Will Survive” en onze eigen Feyenoord-medley zingen!

Buitenlandoptreden: Oman!

Na een geweldig weekje hiken, cultuur snuiven en genieten van de prachtige uitzichten die Oman rijk is, heeft de HHB een spetterend optreden verzorgd ter ere van de Dutch Night: Paint The Town Red!

Een spetterend 2017!

Dames en heren, de Hermes House Band heft het glas op een schitterend 2016, met optredens in Kuala Lumpur, Brunei, een uitverkocht Ahoy en nog veel meer geweldige shows! Maar bovenal kijken we uit naar een nieuw jaar vol met muziek, feest, gelach en gedans. Lieve mensen, we hebben er met z’n allen een prachtig 2016 van gemaakt en wensen jullie allemaal een nog mooier 2017!

2016 - A brand new day

Nieuwe zanger: Stijn Honders!

Na maar liefst 4 jaar in de band is het tijd voor Jasper Janssen om het stokje door te geven aan onze nieuwe frontman: Stijn Honders!

Brunei: the Kingdom of Dance

Na ons succes in Kuala Lumpur vlogen we door naar de expat-community van Brunei en wat was het een schitterend feest. Feestgangers uit alle hoeken van de wereld werden samengebracht in deze Dutch Night om mee te maken wat een party de Hermes House Band kan bouwen!

Knallen in Kuala Lumpur!

Voor Koningsdag speelden wij dit jaar een spetterende show op de skybar van het Capri hotel in Kuala Lumpur. Een onvergetelijke avond!

2015 - The sky is not the limit ...

HHB in Singapore

Comeback in Singapore!

Succes smaakt naar meer, moeten ze gedacht hebben in Singapore: dit jaar mochten wij opnieuw de Holland Summer Party op z’n kop zetten!

Wereldband in wereldstad: Dubai!

In 2015 bezocht de Hermes House Band ook de Arabische wereld! Onder de skyline van Dubai werden de sterren van de hemel gefeest – wij komen graag terug!

2014 - Nieuwe hoogtepunten!

Optreden van Hermes House Band in Singapore

Optreden in Singapore!

Ook dit jaar werd de Hermes House Band weer uitgenodigd in het buitenland! In tropische temperaturen speelden we het dak eraf voor een enthousiast publiek in Singapore. Wij hebben genoten!

Hermes House Band in De Wereld Draait Door

In De Wereld Draait Door

Met het WK van 2014 in aantocht, kiest het Franse elftal onze hit I Will Survive als lijflied. In de De Wereld Draait Door sprak een mix van huidige en oud-HHB’ers met Matthijs van Nieuwkerk over onze succesformule, en speelden we onze (nog steeds actuele) hit!

HHB in Ahoy

Megafeest in Ahoy

In een uitverkocht Ahoy deelden we het podium met Di-Rect, Xander de Buisonjé en Jan Smit! Met een set vol klassiekers én top 40 hits bouwden we een onvergetelijke avond!

Een knallend 2014!

We gaan een knallend 2014 in! We zullen komend jaar opnieuw laten zien wat de feestgarantie van de Hermes House Band inhoudt. Tot snel!

2013 - Van de wereld!

Gala van de Eeuw in De Doelen JPG

HHB met Rotterdams Philharmonisch Orkest in De Doelen

In een stampvolle Doelen speelde de Hermes House Band samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, op het Gala van de Eeuw ter gelegenheid van het 100-jarig lustrum van het Rotterdamsch Studenten Corps. Een waanzinnige avond met 3000 man!

Buitenlandoptreden: Wiesbaden

Ook dit jaar speelt de Hermes House Band weer in het buitenland. Dit maal wat dichter bij huis in het Kurhaus van het Duitse Wiesbaden. Een fantastische locatie om te spelen!

2012 - Eeuwig jong!

2012: Het jaar van de wissels

Een bewogen jaar was 2012! Naast de optredens en de tripjes naar het buitenland is er veel gewisseld. Zowel de zangsectie als de bassist en toetsenist zijn doorgewisseld of daar nog mee bezig. Ook de nieuwe website staat online en de Facebookpagina staat vol met nieuwtjes en nieuwe foto’s!

Nieuwe zanger: Jasper Janssen

Jasper Janssen is de nieuwe zanger van de Hermes House Band! Na enkele maanden inwerken heeft Marek Kruszel nu ook officieel het HHB podium definitef verlaten. Jasper heeft het stokje overgenomen en zal de komende jaren als front-man van de feestband op het podium staan.

Nieuwe bassist: Youri Rijkhoff

Als eerste van de nieuwe lichting werd Youri in Scheveningen gevraagd om de nieuwe bassist van de HHB te worden. Dit zou de eerste wisseling van 2012 worden, maar zeker niet de laatste.

2011 - 'Dan ben ik heel even de weg kwijt...'

2010 - HHB 25 jaar!

25 jaar Hermes House Band: Classic

Voor het nieuwste lustrum wilde de HHB natuurlijk weer iets moois doen. Iets spectaculairs dat nog nooit eerder was gedaan. Wat ben je nu als je als band 25 jaar bestaat? Een klassieker natuurlijk! Daarom speelde de HHB voor dit jubileum samen met een klassiek orkest. Het Rotterdam Ensemble bestaat uit jonge muzikanten die voornamelijk uit het Rotterdam Philharmonisch orkest komen. Samen met alle verschilende generaties bandleden brachten zij speciale arrangementen van alle HHB-klassiekers ten gehore.

2008 - Lekker leersen!

2008: lustrum en buitenland

Er wordt een cd uitgebracht voor het lustrum van de studentenvereninging van de Hermes House Band, waar de Hermes House Band ook een aantal nummers voor opgenomen heeft. Daarnaast mocht de Band ook dit jaar weer naar het buitenland. Deze keer werden het Suriname en Berlijn.

2006 - Alle parapluutjes in de lucht!

Nog meer buitenlandoptreden en Pension Maaszicht

De Hermes House Band is nog steeds populair en wordt veel gevraagd voor optredens. Echter wil de band ook wat terug doen en besluiten ze het Pension Maaszicht (tehuis voor dakloze kinderen in Rotterdam) te steunen. Verder wordt er wederom opgetreden in New York, Dubai en Bankok.

2005 - All over the World

2005: De buitenlandoptredens

Het lijkt het jaar van de buitenlandoptredens te zijn. Aan het begin van het jaar reist de Hermes House Band af naar Curaçao, Bonaire en Ghana. Eind van het jaar wordt de band wederom teruggevraagd in Curaçao en gaan ze naar New York.

2004 - To the States!

2004: 4e lustrum en een nieuwe plaat

Het vierde jubileum wordt gevierd met een dubbel CD. De plaat ‘Welkom Thuis’ bestaat uit Nederlandstalige nummers en de tweede plaat: ‘All over the world’ heeft Engelstalige nummers. Het Jubileum wordt in het Luxor theater gehouden met de aanwezigheid van alle oud band-leden. Daarnaast nog optredens in Ahoy, Radio Rijnmond Gala en uiteraard weer de nodige binnen- en buitenlandoptreden.

2002 - Van Tokyo tot Rotterdam

2002: De HHB blijft een succes

Naast de vele optredens wordt er een charity concert gehouden met alle oud-bandleden tijdens het Kralingen Klassiek Festival. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Ondertussen is de Hermes House Band International nog steeds de hele wereld aan het afreizen met nieuwe hits en Internationale versies van de HHB klassiekers.

2001 - Here they are!

2001: Telekids en nieuwe muziek

Er wordt een single uitgebracht met Bart de Graaf: Dance Yourself Dizzy. Daarnaast mag er opgetreden worden in het kindertelevisieprogramma Telekids. Ook werd de nieuwe cd: ‘Voel jij het al’ uitgebracht.

2000 - Mag ik me inschrijven voor de singles?

2000: Bonaire

Een jaartje van veel optreden binnen Nederland, maar ook dit jaar weer een kansje in het buitenland. Dit maal Bonaire.

1999 - I'm a star

1999: Buitenlandse top noteringen

I will survive blijft stijgen. Niet alleen Canada, maar ook Australië en Duitsland worden fan van het lalala-lijntje. Er wordt toch besloten om een videoclip te maken. De Hermes House Band hoeft zich hier iets minder zorgen om te maken, want de Hermes House Band International regelt de optredens in deze landen. Er is dus tijd voor een buitenlandoptreden in Singapore en Nigeria.

1998

1998: Lustrum en HHB International

De Hermes House Band wordt bijna jaarlijks gevraagd om in de Franse Alpen te spelen en ’s zomers worden de meest zonnige bestemming aangedaan. De opgenomen lustrum-cd wordt uitgebracht en het lustrum wordt gevierd in het Maastheater in Rotterdam. I will survive wordt bij ieder doelpunt voor Feyenoord in de Kuip gedraaid. De HHB mocht er een keer komen optreden. Om het succes van I will Survive en enkele andere hits in het buiteland te kunnen vertegenwoordigen, wordt de ‘Hermes House Band International’ opgericht.

1988: De eerste ‘echte’ buitenlandse tour

De populariteit van de band stijgt. Niet alleen in het binnenland, maar ook daarbuiten. In Frankrijk zijn er in de zomer van ’88 meerdere aanvragen en de band reist af naar het zuiden. Ook acteur Tony Curtis heeft zijn oog op de HHB laten vallen en nodigt ze uit voor een prive-feestje tijdens het filmfestival in Cannes.

Hermes House Band International wordt opgericht

Naar aanleiding van het succes van ‘I will survive’ wordt de vraag naar de Hermes House Band in het buitenland extreem hoog. Zo hoog dat de studentenband uit Rotterdam de vraag niet meer aan kon. Om toch aan deze vraag te voldoen werd de Hermes House Band International opgericht. Voor een groot deel bestaande uit oud HHB bandleden. De band is vast, in tegenstelling tot de studentenband en behoud in principe dezelfde samenstelling van bandleden. De international band heeft vervolgens meerdere hits in het buitenland gehad met nummers zoals Que Sera, Country Roads, Live is life.

1997 - The biggest party band of the world!

1997: Buitenlands succes

De nieuwe cd: ‘Strak’ verschijnt met wederom een groter Nederlandstalig repertoire. Het succes van ‘I will survive’ wordt echter niet overtroffen. Sterker nog, het nummer wordt populair in de zomerdiscotheken aan de Middelandse Zee en komt in het najaar in Frankrijk op nummer 3 in de top40 te staan. Daardoor wordt de single in België ook wederom populair en de nieuwe single ‘Na Na Na Kiss Him Goodbye’ wordt ook bekend in deze landen. Verder wordt ook het 3e lustum gevierd en wordt er een album met alle oud bandleden opgenomen: ‘Planet Disco’.

1996

1996: Nog even een optreden in het buitenland

De studie loopt weer en er zijn een aantal wissels geweest. Nog steeds is de band wel extreem populair en dus krijgen ze nog regelmatig aantrekkelijke aanvragen voor shows binnen. Een optreden in Maleisië en Singapore werd dan ook niet afgeslagen.

1995

1995: Terug aan de studie

De Hermes House Band is oneindig veel feest, maar voor de studenten werd het teveel. De explosie aan optreden in binnen- en buitenland waren teveel. De lichting besluit zich terug te trekken uit de publiciteit weer terug te gaan naar het oude studentenleven met minder optredens.

1994

1994: Groeiend tot grote hoogte

Ter gelegenheid van het lustrum van het Rotterdamsch Studenten Corps (waar de Hermes House Band de huisband van is) wordt een lustrum-musical voorbereid genaamd: ‘De koning drinkt’. Deze musical wordt een groot succes. Nog niet gesproken over de groeiende vraag naar de singles van het album ‘Thuis’, dat twee jaar daarvoor uitgebracht werd. De studenten van de Hermes House Band komen in een stroomversnelling van radio- en tv-optredens, interviews en promotie-activiteiten.

1992

1992: ‘on air’

Sigarettenmerk Camel besluit de studentenband te gaan sponsoren, zodat zij een nieuw album kunnen opnemen: ‘Thuis’. Niet in een studio, maar gewoon op de eigen studentenvereniging. Daarbij werd ook het eerste televisie-optreden gedaan bij het populaire programma ‘Hitbingo’ met de single Rotterdam.

1990 - Hallo Eindhoven!

1990: Een frisse wind door de band

Dit zou het jaar worden van de nieuwe lichting. Een frisse wind in de band zorgt voor nieuwe ideeën en er wordt een cd uitgebracht met als doel het bereiken van meer mensen dan alleen studenten. Het album: ‘010-Hallo Rotterdam’ wordt gepresenteerd in de vorm van een concert met de naam ‘De Nederlandse Nacht’.  

1989

1989: De eerste lichting verlaat de band

Naast dat de derde CD: ‘De wereld zonder Sandokan’ verschijnt, wordt langzaam duidelijk dat een studentenband naast je vaste baan lastig te combineren is. De meeste bandleden zijn inmiddels afgestudeerd en merken dat het tijd wordt voor hun om de band te verlaten. Zo werd het idee geboren om opvolgers te zoeken. Een wisselende bezetting zou de Hermes House Band eeuwig jong houden. Zelfde concept, nieuwe mensen.

1988

1988: De eerste ‘echte’ buitenlandse tour

De populariteit van de band stijgt. Niet alleen in het binnenland, maar ook daarbuiten. In Frankrijk zijn er in de zomer van ’88 meerdere aanvragen en de band reist af naar het zuiden. Ook acteur Tony Curtis heeft zijn oog op de HHB laten vallen en nodigt ze uit voor een prive-feestje tijdens het filmfestival in Cannes.

1987

1987: De tweede plaat en weer eens wat anders

  De band is op dreef! Na veel optredens met hun eerste plaat en het vertrouwde repertoire wordt de tweede elpee uitgebracht onder de naam: ‘Jacht naar de Top’. Hierop verschijnt veel nieuwe en eigen materiaal. De band heeft echter ook af en toe eens behoefte aan wat anders en daarom werd er eens per jaar een heavy metalconcert gegeven onder de schuilnaam: ‘Sjorse Kenne Rocke’.

1985

1983 - La bande de la maison Hermès

Eerste optreden Hermes House Band

Voor het eerste staat de Hermes House Band onder deze naam op het podium. Vanzelfsprekend was dit een thuiswedstrijd op de studentenvereniging waar het allemaal begonnen is: het Rotterdamsch Studenten Corps, op de sociёteit ‘Hermes’. Dit eerste optreden was op het jaarlijks terugkomende ‘Eurekaweek’: de introductie week van het Rotterdamse studentenleven. Nog steeds speelt de Hermese House Band jaarlijks bij dit evenement op haar studentenvereniging.

Tweede optreden: Eerste keer ‘I will survive’

Het tweede optreden van de Hermese House Band speelde zich wederom af op de studenten sociёteit van het Rotterdamsch Studenten Corps. Voor de eerste keer werd het nummer ‘I will survive’ gespeeld. Niet wetende wat een hit dit jaren later zou worden.

1982

1982: Het begin

Een groepje muzikale studenten van het Rotterdamsch Studenten Corps wil op een professionelere manier muziek gaan maken en besluiten een bandje op te richten. Deze zou de naam dragen van de sociëteit van de studentenvereniging: ‘Hermes’. De band breidt zich uit met een blazerssectie en zangeressen en begint te werken aan een vast repertoire. Deze werd gevonden bij de classics uit de jaren 70 en 80. Deze muziekkeuze en het imago van de altijd energieke en vrolijke studentenband leidden tot groeiende naamsbekendheid binnen studentikoos Nederland. De eerste optredens vonden plaatst binnen de muren van de eigen sociëteit, maar als snel werden ook